ACADEMY

Ieder jaar selecteert SALTY een aantal jongeren die een jaar lang individueel begeleid worden met hun persoonlijke traject. Deze talenten maken onderdeel uit van de Academy en krijgen een op maat gemaakt talentontwikkelingstraject dat samen met hen en de professionals van SALTY wordt ingericht.

Om bij de Academy toegelaten te worden sturen kandidaten een projectplan op. Hierin beschrijven zij een persoonlijk doel en de de wens voor begeleiding vanuit SALTY. SALTY cureert deze plannen en selecteert een aantal voor de pitchronde. Tijdens de pitches wordt verder ingegaan op het plan en checkt SALTY de potentie en haalbaarheid van de ideeën.

The sky is the limit, alle disciplines komen aan bod. Van talenten die graag een festival organiseren tot creatieven die hun eerste EP willen uitbrengen. Bij de selectie kijkt SALTY naar de diversiteit in disciplines en stimuleert SALTY voor onderlinge samenwerking. Er wordt per talent een budget vrijgemaakt om te besteden, zij zijn zelf verantwoordelijk voor het realiseren van hun plan. SALTY ondersteunt bij het amken van planningen, het bijhouden van begrotingen en connect de talenten aan de juiste professionals, verder zijn de creatieven dus volledig zijn in the lead.

In 2023 is de eerste lichting van start gegaan bestaande uit:

  • Dylan de Vos, artiestennaam: Delucio Christo
  • Nicole Leocaria, artiestennaam: Nuhcole
  • Tristan Esajas, artiestennaam: Mystic
  • Jeffrey Nette, artiestennaam: Eyesciv
  • Fotografie
    Richard Terborg